Skip to main content

Mellan Trygghet och Mänsklighet

Väktaren & entrévärden Kassim delar sina erfarenheter

Inom ramen för initiativet mellan Trygghet och Mänsklighet vill vi lyfta fram vakters positiva inverkan i samhället ⭐️

 

 

Skärmavbild 2024-08-14 kl. 20.36.01

Varför valde du att börja jobba inom bevakningsbranschen

I början övervägde jag att söka till Polishögskolan, men innan jag gjorde det fick jag rådet att först arbeta inom säkerhetsbranschen. Det skulle ge mig en inblick i yrket och vara en bra väg in i polisyrket. Det var därför jag började arbeta inom säkerhetsbranschen. Jag trivdes så bra att jag blev kvar och har arbetat inom branschen fram till idag. Jag uppskattar verkligen arbetet, och det finns många möjligheter till vidareutbildning inom olika yrken. Det är anledningen till att jag har stannat kvar i säkerhetsbranschen i 19 år.

Vilka egenskaper tror jag är avgörande för att vara en effektiv och respekterad vakt?

Kommunikation är det viktigaste i vårt arbete. Det handlar om att förstå vad allmänheten menar och få dem att förstå dig. Det är absolut avgörande för att undvika missförstånd och för att de ska förstå vår arbetsroll. Det är också viktigt att vara mentalt förberedd på att vad som helst kan hända.

Skärmavbild 2024-08-14 kl. 20.36.15

Kan du dela med mig av en speciell händelse från ditt arbete som påverkat dig?

Som mörkhyad man har jag fått höra en hel del negativa kommentarer från allmänheten, men överlag har reaktionerna varit positiva. De negativa åsikterna är tyvärr en del av jobbet och speglar samhället. Därför är det viktigt att vi utbildar allmänheten om vårt arbete och förklarar att vi är här för att säkerställa att inget olagligt sker och är där för deras trygghet.

Genom åren har jag lärt mig mycket om att respektera andra och att inte låta mig påverkas av aggressiva människor.

Vad är det bästa med yrket?

Det bästa med yrket är att jag kan vara mig själv, skapa trygghet för människor och hjälpa dem när de behöver det.

Vad är det sämsta med yrket?

En gång grep jag en kille, och senare samma dag stötte jag på honom på tåget hem. Han började trakassera mig och säga fula ord. Sådana situationer har jag varit med om, men jag låter dem inte påverka mig.

Bli kontaktad

Bli kontaktad

Obligatoriskt