Skip to main content

Mellan Trygghet och Mänsklighet

Väktaren & entrévärden Sam delar sina erfarenheter

Inom ramen för initiativet mellan Trygghet och Mänsklighet vill vi lyfta fram vakters positiva inverkan i samhället ⭐️

 

 

2

Varför valde du att börja jobba inom bevakningsbranschen

Det hela började nog på grund av min pappa. Jag försökte följa i hans fotspår lite, då han har arbetat inom säkerhetsbranschen i Afrika, Sydamerika och Asien.

Vilka egenskaper tror jag är avgörande för att vara en effektiv och respekterad vakt?

En viktig princip för mig har alltid varit att visa respekt, behandla andra som jag själv vill bli behandlad, och att möta jobbet med ett leende och en positiv inställning.

Skärmavbild 2024-08-14 kl. 15.46.38

Kan du dela med mig av en speciell händelse från ditt arbete som påverkat dig?

En gång när jag jobbade på en bar i England var det en kille som gick in på toaletten och stannade där i 20 minuter. Jag och min kollega märkte det, och till slut öppnade vi dörren. Han hade överdoserat. Den upplevelsen lärde mig att man inte ska vänta för länge, utan agera snabbt. Lyckligtvis hade vi ett sjukhus nära, och han klarade sig.

Finns det något du önskar att allmänheten visste om vakter och deras arbete?

Allmänheten borde förstå att vi är lika mänskliga som de är. Vi blir trötta, glada och upplever känslor precis som alla andra. Vi står inte som statyer – vi är också människor. Om vi bemöts med vänlighet, svarar vi med vänlighet tillbaka.

Vad är det bästa med yrket?

När kundens personal och gäster säger att de känner sig trygga med vår närvaro. Det ger motivation och en vilja att ständigt förbättras. Även hjälpa människor i konflikter eller när någon behöver medicinsk hjälp är en viktig del av jobbet. Till exempel, en gång hjälpte jag en kille som hade fått en brännskada.

Vad är det sämsta med yrket?

Det kan vara tufft när vi bemöts med respektlöshet och folk ser oss som någon slags fiende. Vi är här för att hjälpa, men ibland möts det med motstånd av dem som egentligen behöver vår hjälp.

Bli kontaktad

Bli kontaktad

Obligatoriskt